itlytsegea.nl

It lytse gea

lytse gea

de kamer
de kamer


Dit is de site van Anneke.Deze kreeg ik van de kinderen op mijn 61ste verjaardag..
Lytse gea betekent in het Fries...klein landschap.
Ons voormalig boerderijtje ligt aan de Kollumerryd,deze stroomt via ,t Lauwersmeer in de Waddenzee.In de voormalige koeienschuur hebben  we een gastenverblijf laten bouwen

 

.Blokhut aan de oever ,paden door het riet.,vijver,sloten ,dobbe, fruithoek, kruiden en weide.
De tuin is een lusthof voor ons,maar ook voor vogels en dieren.Hoop jullie daar van op de hoogte te houden.We hebben nu ook een Wifi aansluiting.
Ons gastenverblijf is klaar.Inlichtingen via gastenboek. Dan heb ik uw e-mail en kan ik verdere gegevens verstrekken.Het huisje is voor 2 of 3 personen 300Euro per week, hele jaar door.Lang weekend;175 Euro Euro .Midweek is 200 Euro.Ik poets ....gratis. .Vanaf April tot September verhuur ik alleen per week of langer.Tel. 051140-8751

 

huisje achter wuivend riet.

gastenhuisje

Een paar vernieuwde foto,s van het huisje. Nieuw gaskacheltje en een nieuwe T.V met heel veel zenders, we hebben een schotel. Boven nieuwe rolgordijnen, lekker donker ,snachts.

keukenblok-gastenveblijf

Het gastenhuisje is goed bezet .Er zit verwarming in, dus het huisje wordt het gehele jaar verhuurd De prijs:300 Euro per week,midweek 200Euro,weekend 175Euro. geen schoonmaakkosten en honden zijn welkom

 

Als u inlichtingen  wilt over het gastenhuisje... klikt u linksonder op het gastenboek... ik heb dan uw e-mail adres en reageer zo snel mogenlijk.Adres:Tj. Kaastra.     Wouddijk 4
92 91 LA   Kollum .    Tel. 051140-8751

kaastra.lytsegea@hetnet.       tel.:0511408751.

gastenverblijf

Kleine  badkamer(douche)kamer-keuken en keukenapperatuur, .Koelkast, oven magnetron.Boven ...grote slaapkamer met twee maal eenpersoons beddenDekbedden aanwezig. Eigen bed-linnengoed meenemen.. Honden zijn welkom. maar ze mogen de kippen niet opeten. Dat lukt niet meer, want ze zitten achter gaas.Er is een eigen ingang en verschillende prive-zitjes. Kano is gratis te gebruiken en aan de eigen oever kan gevist worden.

de perelaar

De oude perenboom van meer dan 110) jaar oud staat er kaal bij!Ze mag nu ook wel uitrusten, want ze heeft dit jaar ook weer honderden peren geschonken! Menig peertje is gestoofd, door ons en kennissen! Heel grote pondsperen.De perenstroop, die ik gemaakt heb..is ook lekker! Veel kaneel en citroen...smakelijk door de kwarktaart.Dankjewel, perelaar! Ga je volgend jaar weer zo prachtig bloeien?Daar zien we  naar uit.

 

Nu, 2016, draagt ze weer veel vrucht. Een echte laatbloeier.Ik heb weer heel veel potjes met peren om uit te delen.

blauw blauw

blauw...blauw
blauw...blauw

even een mooi plaatje..na de vuile vaat.Is ze niet prachtig? Maar erg teer, ,,,de ridderspoor, een van mijn favorieten.

herfst

zaad van de morgenster
zaad van de morgenster

Het laatste gras staat op ruiters,paddestoelen komen tevoorschijn en de orchideeen.....wat komt er veel stofzaad uit een zo,n plant!Hier een zaadbol van de blauwe morgenster   een van mijn grootste sterren onder de wilde planten!

wollegras

Het wollegras doet het goed en is zich aan het verspreiden langs de vijverrand

knobbelzwanen

In het kanaal zit veel gekroesd fonteinkruid....vinden de zwanen lekker.....nu hebben ze alleen even OOG voor elkaar.Halsbrekende toeren....om te zeggen....ik vind je lief!