itlytsegea.nl

laatste nieuws archief 2008

17-02-2008

rode kelkzwam

rode kelkzwamBegin Febr. de rode kelkzwam aangetroffen. Een vrij zeldsaam soort Waar? U vindt het misschien gezwam, maar ik houd dit liever geheim.
07-03-2008

nieuw begin

nieuw beginHet wordt weer voorjaar!Is dat nou nieuws?Ja, want ik krijg weer de kriebels!Ook letterlijk jeuk... van het stuifmeel van els en berk.Maar dat neem ik graag op de koop toe,want ik geniet van elk bolletje, wat bloeit.De stinzetuin van de fam. Lutz te Kollum gezien..geweldig! A.s zondag gidsen in kruidentuin Buitenpost , de bostuin staat in bloei!Hier een paar blomkes uit de tuin.
25-03-2008

Witte Pasen

Witte PasenNu.. 2de paasdag, dewereld is wit!
Maart roert zijn staart. Eerste paasdag ... een brunch met de familie en natuurlijk had de paashaas eieren verstopt... zo te zien...waren de "mandjes"niet te klein!
22-04-2008

daar zijn ze weer

daar zijn ze weer

Vandaag ontdekte ik de eerste piepkleine plantjes van de rietorchissen ...elk jaar komen er meer. Mijn leukste tijdverdrijf.. deze beschermde plant te tellen in de tuin.Houd je op de hoogte.

 

we zijn een paar weekjes vewrder en....90 stuks geteld...zorg er voor, dat het riet om de plant wordt weggehaald, anders komen ze in de verdrukking.

06-05-2008

lente

lenteLente... is dit nieuws?Voor mij wel, steeds weer verwonder ik me over de groeikracht en schoonheid van de natuur..... daar kan geen schilder tegenaan!
25-06-2008

Zomaar wat dingetjes

Zomaar wat dingetjes

 

Tjerk heeft de Slachte-Marhaton alleen gelopen, ik was in de lappenmand en een beetje zielig. 2 weken vloeibaar voedsel en 2 maal naar specialist, gelukkig kon ik mijn verplichtingen na komen, zoals een leuke dag op een zorgboerderij, vlakbij. kinderen hebben kabouters gemaakt en in de kruidhof was Elske de kruidhoftrol jarig en heb ik een leuk verhaal verteld.Ben bezig voor een expositie.bericht volgt

17-07-2008

expositie

expositie

18 Juli is het de avond van de opening exposite, samen met Chris de Bruin .De expositie is in de workshop- ruimte "buitengewoon-buitenpost "voorstraat 45 te Buitenpost.Het is altijd schipperen met de ruimte, maar samen moet je er een harmonisch geheel van maken.Op www.buitengewoonbuitenpost meer informatie.

24-09-2008

Thassos

Thassos

Terug van een prachtige wandelvakantie op Thassos, Grieks eiland. Grote platanen, tamme kastanjes en verstilde kapelletjes.