itlytsegea.nl

laatste nieuws archief 2010

09-01-2010

sneeuw trappelen

sneeuw trappelen

Tjerk heeft in Eernewoude zijn nieuwe schaatsen geprobeerd...de klap-redens zijn voor de ijsbaan.... Zijn humeur is wel eens beter geweest.....slecht ijs vindt hij niet erg...maar onbetrouwbaar is vervelend....ondanks dat....ja....dit is een ritueel voor sterke, winterharde voeten......sneeuwtrappelen...enkele minuten lang....

15-01-2010

vosje

vosje

Winter....dan wil je graag de witte verftube gebruiken..een kerstkaart van Rinus....werkt bij staatsbos.....was  de aanleiding....tot dit "vosje in de sneeuw"!

31-01-2010

sneeuwpop

sneeuwpop

Februari en nog steeds sneeuw...Tjerk vaak...en ik ook....geschaatst op ondergelopen land....slecht ijs...Ezumakeeg....prachtige omgeving....de koninkspaarden aan de oever....maar een sneeuwpop maken...samen met de Beppesizzers.....ook leuk!

08-02-2010

verdriet

verdriet

Dickens...de Labrador van Wybrich en Gerard is gisteren ingeslapen(een spuitje]Was de laatste weken bij ons...ging niet goed...maar Wybrich verheugde zich op elk weekend in hun huisje in Moddergat....dan was hij weer bij haar...maar het ging niet meer.....Ook Tjerk ging zich aan Dickens hechten.....we zijn verdrietig....maar het meeste pijn doet....het heel diepe verdriet van Wybrich....Was het maar anders...

15-02-2010

dat mag...na de tocht

dat mag...na de tocht

13 Februari...naar Eernewoude....ik 20 km. geschaatst en Tjerk 40 km.Gewacht in ,t cafee en met leuke mannen gesproken! De volgende dag....Tjek naar ,t Leekstermeer.....ik had last van een voorhoofdsholte ontsteking.....lekker gewandeld met Black om Sjoukje-moi,s gat en Tjerk`.......had 15 maal 7km.....gereden.....dus 105 km.Hij zegt...Nu ben ik er klaar voor....nou dan weet ik wel....waar voor...zelfs ook op valentijnsdag....Deze foto is ,s avonds genomen.....mag wel he...na zo,n prestatie!

21-02-2010

ransuil

ransuil

Oane Tol stuurde deze foto.....De roofvogelkenner kwam langs...om  me te laten horen....welke uil we avonden en nachten horen roepen...ik had de vogel ook al een paar maal in het licht van een heel grote zaklantaarn! Oane liet me verschillend uilengeluiden horen.....hoe? Met zijn mobieltje....ja... de techniek staat voor niets....Oane....dankjewel..Het was een ransuil....juist ja....die met de pluimpjes!

28-02-2010

hoofddoekje

hoofddoekje

Onze schoonzoon..Gerard Tonen heeft een blog. Elke dag schrijft hij over datgene wat hem bezighoudt! Zo zijn wij altijd op de hoogte van gedachten en bezigheden!

Waarom Tjerk hier met een hoofddoekje? Ik verwijs jullie naar:dossiermoddergat.....

Als je alles wilt lezen en beluisteren....kom je deze druilerige zondag wel door

18-03-2010

45 jaar

45 jaar

18 Maart....een belangrijke datum....onze dochter...Wybrich is jarig en.......vandaag zijn we 45 jaar getrouwd....toen wybrich geboren werd....lagen er grote sneeuwduinen.....nu staan de viooltjes weer in potten.toepasselijk bloemetje....in ,t frans.... pencee....denken aan iemand....schenk hem of haar viooltjes!

05-04-2010

paaslam

paaslam

Onverwacht...2 Amerkaanse gasten..in het huisje.zij wonen nu in Denemarken.Dave vertelde, dat hij altijd kookte . (psycholoog in ruste)."Geef mij zo,n man"....zei ik.En ja hoor....eerste paasdag...Dave maakte lam klaar en ik de rest.Lam was voor hem ...traditie! En we hadden nog een bere-gezellige avond.Dank je wel....Dave en Karen!

12-04-2010

rigoletto

rigoletto

3 dagen...Heerlen en afgelopen vrijdagavond genoten van de opera Rigoletto...Wybrich werkt in het Theater en weet... ma houdt van opera en vooral...Verdi.Ja......tijdens de afwas galmden mijn mamma en ik menig duet door de keuken! Wybrich....dank je wel!

page loading