itlytsegea.nl

laatste nieuws archief 2011

13-03-2011

olieverf

olieverf

nogmaals de hond uit Hamburg geschilderd....en face.... een totaal ander beeld....

een hond verandert ook....als hij ouder wordt...

01-04-2011

sporen

sporen

Ja.....sommige mensen zullen wel eens denken....:"sporen die wel?"Lopen maar te turen naar.....ja ...sporen van dieren...in de grond....in dit geval ....een maisveld....onder deskundige leiding van Harry! Samen met de groep van de cursus! Hier een pootafdruk van de das! En als we dan ook nog.....heel zachtjes om een dassenburcht mogen sluipen.....dan vind ik dat heel spannend!

10-04-2011

6 jaar geleden

6 jaar geleden

6  jaar geleden....stierf mijn vader...in het voorjaar.....6 jaar....bloeien in de houten wastobbe[die  mijn oma nog heeft gebruikt]de blauwe druifjes.....door mijn vaders handen zorgzaam gepoot....

er is wat judaspenning bij gesprongen......dank je wel pa......voor dit herinneringsmonumentje.

30-04-2011

kippig

kippig

De moederkip en kuiken slapen in de laurierkers....samen met de pellen....met de blinde kip gaat het ook goed....legt een ei....zomaar in het veld....de pellen leggen de eieren in een boom...en de oude garde in het hok....pure vrijheid! Ik denk...dat het kuikentje een hennetje is!

22-05-2011

altijd weer de natuur

altijd weer de natuur

belangrijk nieuws? Tja.....gasten komen en gaan.....met schoolkinderen de natuur in....

Leuke gesprekken....kamer geschoond....de houtkachel in de zwarte poets....maar af en toe....genieten van de tuin.....Lobke heeft weer een nieuw plekje...op het klompenrek....spiedt ze naar de rode kat van de buren.....ze is een beetje verliefd!

22-05-2011

fleurig

fleurig

waar wordt ik blij van? Bloemen plukken in de wei.....daar kan toch geen gekweekt boeket tegenop?

01-06-2011

Twanneman

Twanneman

Zaterdag werd de oma van Twan....75 jaar en er was voor haar een feestje georganiseerd, als verrassing. Onze kleinzoon wordt al een hele kerel.....trekt zich niets aan ....van al die drukte....maar de grote blauwe ogen,,,,missen niets!

20-06-2011

65 jaar

65 jaar

Mijn wens.....een alpenweide vol bloemen op mijn verjaardag....en die heb ik gekregen.....wel moesten we omhoog...naar 1200 meter hoogte....maar mijn kadoo voor mijn 65ste  verjaardag....daar kon geen boeket tegenop!

26-06-2011

weer een kippig verhaaltje

weer een kippig verhaaltje

Er zij 5 prachtige kuikentjes geboren....het lijken wel patrijsjes....ontroerend!

De groningse mamma is erg zorgzaam. Hier zie je 2 van de 5 onder moeders vleugels!

22-07-2011

een korte vreugde

een korte vreugde

Een ontvangst van een groep mensen in de tuin....en op dat moment was er net een groene glazenmaker uitgeslopen....wat prachtig....we hebben veel krabbenscheer ....ik weet nog twee larven.....helaas....heel lang....wl 4 dagen bleef de libelle op de stengel zitten...maar op een morgen....dreef ze op het water....te harde wind...te veel regen...koud. Nu ligt ze in de diepvries....kunnen de natuurcursisten dit te jong gestorven exemplaar bewonderen.

page loading