itlytsegea.nl

laatste nieuws archief 2012

26-01-2012

klaar

klaar

Niet perfect, mij werkstuk voor de natuurcursus, maar morgen laat ik het inbinden. De inhoud is leuk, verhalende verslagjes van mijn bezoeken aan de Bootsma,s poel. Daardoor ook veel natuur-info. Weet niets van uitlijnen en zo, powerpoint vind ik leuk en daarmee geef ik dan ook een presentatie.

01-03-2012

veerkracht

veerkracht

Vanmorgen meegelopen met Guido, een knoppenwandeling. Veel kinderen van de partij, dat is fijn. En watvoor veertjes heeft Guido gevonden? Tjerk wist het al. guido mailt een fotootje en de deskundige weet het. Een staartveer van een houtsnip, mooi toch? Zondag de zeearenden gezien en....een klapekster, te gek!De boswachter was er bij en dan leer je wat 

31-03-2012

drukke tijd

drukke tijd

Druk, druk....maar ja, daar kies ik voor! De tuin met het zevenblad, de schoonmaak en dan de afronding van de cursus. Optreden vandaag met het koor.. Hier ben ik met de kinderen van een school uit Twijzel in mijn adoptiegebied, een geweldige morgen, zo leuk, mag dinsdag nog twee klassen doen!Vertel ik wel eens een verhaaltje over, de echte vos(opgezet) maakte veel indruk, maak er een powerpoint van en dan.....heb ik mijn gidsenpapiertje, ha, ha!

Het diploma op zak nu....en dan begint het pas!

31-03-2012

de vos

de vos

Even laten zien, de vos. Een van de kinderen vond, ja je gelooft het niet....vossenpoep, dat vonden ze geweldig, een poepje met eraan een mooi puntje gedraaid!

31-03-2012

de vos

de vos

Een echte? Spannend!

10-04-2012

Pasen voorbij!

Pasen voorbij!

Zoon Anne wytze en kleinzoon Twan logeren een nachtje, Jolanda en kleinkind Esther kwamen ook langs, een fijne dag.

21-05-2012

Jack Thijsse

Jack Thijsse

Mooie dag gehad bij de zoon Anne wytze en Esther en de kleine Twanneman. Tjerk en ik hebben 2 uurtjes doorgebracht in het Thijssepark, genieten Hier zijn beeld. We hebben veel aan deze meneer te danken, een groot natuurbeschermer. Kinderen moeten voelen, ruiken, beleven.Met deze man kon ik wel door een deur!

04-06-2012

zo onder de sneeuw en zo stralend in de zon.

zo onder de sneeuw en zo stralend in de zon.

Grote en kleine gentianen, crocusjes en kwastjesbloemen en nog zo veel byzondere plantjes gezien!De stengelloze gentiaan. Het mooiste blauw!

04-06-2012

slijm, slijm.

slijm, slijm.

Hoog in de bergen zagen we deze wijngaardslakken. Oh, wat waren ze verliefd. Vertederend om te zien.Om op te vreten, nou nee!

27-06-2012

kat en kip

kat en kip

Nee, dit plaattje wil ik jullie niet onthouden. De blinde kip wil af en toe op schoot, komt ook steeds binnen wandelen.! Lobke wil ook bij de baas op schoot!.Gelukkig heeft het baasje een paar aardige billen en daarop is het goed toeven, biertje erbij, wat wil je nog meer! Mijn vroegere plaatsje is bezet!

page loading