itlytsegea.nl

laatste nieuws archief 2013

22-01-2013

Winter, dat wel

Winter, dat wel

Als de onderlaag hard genoeg is gaat Tjerk riet snijden met het sikkeltje. Hij kan dan overal bij, maar soms....zakt hij weg en heeft een kletspoot, voorzichtigheid geboden.

 

22-01-2013

schaatspret voorbij

schaatspret voorbij

Op ondergelopen land 2 maal geschaatst, Tjerk  5 maal, dat was genieten, maar helaas, sneeuw bederft het ijs, maar niet mijn gemoed. Ik ben er dol op en ga vanmiddag lopende naar de kapper in het dorp. Tjerk ruimt sneeuw, wel 4 uur of langer per dag!

06-02-2013

kippig plaatje

kippig plaatje

Altijd weer mooi om te zien. Alle dames en de haan op een hekje. Ze zijn weer aan de leg. Kleinkind Esther vond allemaal eieren in bomen, dat houd ik nu in de gaten. en weet je wat? Linda, de blinde kip heeft nu ook al weer twee eitjes gelegd. Ze is dol op spagetti en zo bedankt ze mij!

09-02-2013

opwarmen

opwarmen

Tussen twee verdrietige begrafenissen in wil het wel eens gebeuren, dat ik niet al te oplettend ben. en gisterenavond zat Linda de mol, de bline kip niet in haar wigwam van rietschoven. "savonds zoeken met de zaklantaarn. vanmorgen al vroeg weer zoeken. Was ze verdwaald in het riet en koud..... Meegenomen in huis en aan de warme spagetti. Femke vindt het wel goed! De pootjes werden weer lekker warm, ze tokkelde uit dankbaarheid en is weer op haar plekje. Weet je, het zijn van die kleine gebeurtenissen, die je weer opbeuren.

10-03-2013

te vroeg het voorjaar in de kop!

te vroeg het voorjaar in de kop!

Druk in de tuin  gewerkt, ook de vogelmannetjes roepen naar de vrouwtjes en nu.....sneeuw!Vet ballen weer opgehangen. En wat zag ik? Een reeënspoor in de tuin. Lobke wil hier ook even haar print toevoegen! nieuwsgierig beest!

02-04-2013

ei, ei

ei, ei

En dan waren alle kinderen thuis, paaseieren horen erbij! Twan met zijn grote nichtjes, waar hij dol op is, vindt het geweldig! Maar wat vond Pake? Een kip op eieren bovenop de rietschoven, nu in ren met 5 eieren, of het wat wordt met die kou? Ik houd jullie op de hoogte!

02-04-2013

eitje pellen

eitje pellen

De motoriek is wel goed....van de  kleine Twan, leuk om te doen....eitjes pellen....en van  eigen kippen....zo vers....dan is pellen een hele toer!

02-04-2013

zoeken maar!

zoeken maar!

Nog eentje!

07-05-2013

judaspenning

judaspenning

Droog, iedere dag plaatselijk gieten met water uit de sloot. De judaspenning bloeit schitterend. Het oranjetipje dwarrelt rond, vrouwtje legt graag haar eitje op deze plant en op de pinksterbloem en look zonder look, allemaal op ons plekje te vinden!

07-05-2013

voorjaar

voorjaar

Hier een paartje klein geaderd witje, zomaar op het pad. Ikheb ze even op een veilige plek gezet....volgens mij hebben ze het niet eens gemerkt!

page loading