itlytsegea.nl

laatste nieuws archief 2015

14-01-2015

Tjerk

Tjerk

Geruime tijd heb ik niets gemeld.Mijn man en maatje Tjerk is na 3 maanden ziek zijn...overleden. Hier wil ik verder niets over kwijt, wel, dat het een kostbare tijd was met fam. en vrienden.Het gemis is niet te beschrijven.

28-03-2015

50 jaar samen.

50 jaar samen.

De trouwjaren net niet gehaald. Bijna, maar we kennen elkaar meer dan 50 jaar. 18 maart is onze trouwdatum en is onze Wybrich jarig.Het was een goede dag in Lhee en theater, maar juist tussen veel mensen voel ik het gemis. Zou toch niet goed zijn, als het anders was?   

05-05-2015

Turkije

Turkije

Vrijdag  weer geland op Eelde .Een week Turkije  met dochter, man en Anne,kleindochteren vriend. Wat een geweldige plek, vriendelijke bevolking, genoten van de prachtige planten, vogels,schildpadden en het mooie strand, de geur van de sinasappelomen rondom de blokhut en het heerlijke eten.

05-05-2015

klaprozen

klaprozen

Bijna ieder mensenkind houdt van klaprozen. De Ruginosa. Niet te verwarren met de papaver. Deze plantjes komen bij mij spontaan op, ja tussen de stenen. Ook in Turkije groeien de klaprozen, zelfs op het strand.

08-06-2015

En alles gaat door...

En alles gaat door...

Vlinder-vladdervleugels in de bloemenpracht. En zo mooi....de colibrie vlinder. moeilijk vast te leggen....maar gelukt. Dan vergeet ik even de tijd en sluip door de tuin.

13-07-2015

windhoos

windhoos

De kano is 30 meter opgetild en twee grote bomen om, 1 op 2 Juni.Een professoineel bedrijf heeft de bomen verwijderd en de hut wordt hersteld. voor de tweede maal flinke stormschade.

31-10-2015

baardmannetjes

baardmannetjes

Eindelijk gelukt een foto te plaatsen. De website meldt steeds....te zwaar. Ik ben weer af en toe aan het schilderen. Nu ik een telescoop heb gekocht....word ik nog meer  geïnspireed door de vogeltjes! inderdaad hebben de baardmannetjes baarden, maar dan aan de zijkant! En de vrouwtjes? Ook? Nee zeg!

 

02-11-2015

Mist en spinnenwebjes.

Mist en spinnenwebjes.

Mist in de tuin.Mysterieus!En dan  zie je zo mooi de spinnenwebjes!